top of page
Wenkbrauwbehandeling

POWDER BROWS

POWDER BROWS

Ombré powder brows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make up voor wenkbrauwen. Bij Ombré powder brows wordt de aanzet van de wenkbrauwen lichter ingeschaduwd met naar de punten toe donkerder waardoor het een mooie overloop heeft maar ook heel zacht en natuurlijk oogt.

Met deze techniek van permanente make-up voor wenkbrauwen wordt op een heel subtiele wijze gepigmenteerd met een PMU apparaat waardoor het lijkt alsof je je wenkbrauwen met wenkbrauwpoeder hebt ingekleurd. Alleen is het resultaat semi permanent. Dat houdt in dat u na gemiddeld 1 tot 2 jaar uw wenkbrauwen een opfrisbehandeling moet geven om langer te genieten van perfecte brows

VOORDELEN

 • Geschikt voor alle huidtype

 • Natuurlijk poedereffect

 • Wakker worden met perfecte wenkbrauwen

 • Geen beschadiging van de huid

 • Kleur en vorm naar wens

 • Bijna geen roodheid of zwelling

 • Geen kale plekken

 • Geen littekens

HOE LANG DUURT DE BEHANDELING?

Gemiddeld duurt de Ombré Powder Brows behandeling 2 uur.

Tijdens de intake willen wij graag weten wat uw wensen en verwachtingen zijn.
Wij zullen de wenkbrauwen voorteken aan de vorm van uw gezicht en bot lijnen in het gezicht en uiteraard uw wensen. 
Indien u akkoord gaat kiezen we een pigment kleur uit en starten we met de behandeling. Na de behandeling geven wij nazorginstructies mee, deze zijn van belang bij het herstelproces van de  Ombré Powder Brows wenkbrauwen. Probeer deze zo nauwkeurig mogelijk op te volgen.

WAAROM IS EEN NABEHANDELING BEHANDELING NODIG?

Na de eerste sessie vervaagt de kleur tot 70%. Na de perfectie behandeling is dat slechts 30%, waardoor het eindresultaat pas zichtbaar is na de nabehandeling. Bijwerken is dus noodzakelijk en verlengt de houdbaarheid van de behandeling. Zonder het bijwerken zal er maximaal tot drie maanden resultaat zichtbaar zijn.

HOE VERLOOPT HET GENEZINGSPROCES?

Dag 1-3: zeer donker.

Dag 4-10: barsten en plekken (geen kleur onder de plekken).

Dag 11-28: bijna géén kleur/vorm te zien.

Dag 29-35: licht kleur te zien, komt terug omhoog in de huid.

Dag 36-50: kleur en vorm beter zichtbaar.

​Eerste sessie: 30% tot 40% zichtbaar resultaat.

Na bijwerken: 70% zichtbaar resultaat.

HOE LANG BLIJVEN DE BROWS MOOI?

Ombré Powder Brows gaan gemiddeld 1,5 tot 2 jaar mee mits je je houdt aan de nazorg-instructies.
Het is belangrijk om na de behandelingen alle adviezen op te volgen zodat u langer kan genieten van uw permanente make up.

Daarnaast is het van belang hoe u zelf met uw huid/wenkbrauwen omgaat.

Gaat uw vaak zonnebaden of op vakantie? Dan is de kans op vervaging natuurlijk sneller.

Het voordeel is wel dat bij Powder Brows de pigmenten geleidelijk vervagen en geen kale plekken komen in de wenkbrauwen.

 • Zeer vette huid: Tot 6 - 8 maanden

 • Vette tot normale huid: 6 - 9 maanden á 10 - 14 maanden

 • Droge tot zeer droge huid: 15 tot 24 maanden

​De houdbaarheid van de behandeling verschilt per persoon en kan korter zijn als je een zeer vette huid hebt, snel of veel bloedt tijdens de behandeling, erg blond bent, een lichte kleur laat toepassen, ooit PMU hebt gehad of de wenkbrauwen hebt laten laseren.

Wenkbrauwen gedaan met PMU blijven het mooist wanneer u ze regelmatig laat “opfrissen”. Ons advies is dit jaarlijks te doen. Alle andere PMU behandelingen variëren qua vervaging. Eyeliners gaan vaak 2 tot 8 jaar mee (afhankelijk van de gebruikte kleur) en lip pigmentatie meestal zo’n 2 jaar. In de prijzen van de opfrisbehandelingen zitten geen gratis nabehandelingen begrepen.

IS DEZE BEHANDELING VOOR IEDEREEN?

Nee, Ombré Powder Brows kan niet toegepast worden bij:

Zwangere dames, hepatitispatiënten, diabetespatiënten, personen die hart- en vaatziekten hebben en personen die al een zeer lange tijd bloedverdunners innemen. Bij gebruik van Roaccutane mag er geen permanente make-up worden toegepast tot het einde van de kuur.

NAZORG INSTRUCTIES

Na behandeling krijgt u informatie mee over de nazorg. Hierin staan adviezen over hoe u het beste uw wenkbrauwen kunt verzorgen maar ook wat u vooral niet moet doen na de behandeling. Het is vooral belangrijk om de instructies die u meekrijgt na de behandeling zorgvuldig uit te voeren.

bottom of page